Danie główne

Papryka faszerowana z wieprzowiną i fasolą

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

- maszynka do mielenia mięsa

SKŁADNIKI:

6 papryk kolorowych
400 g łopatki wieprzowej
1 puszka białej fasoli
400 g ugotowanej kaszy gryczanej
sól
pieprz
lubczyk
papryka słodka
papryk ostra
majeranek
3 cebule
4 ząbki czosnku
1 cukinia

Przepis podstawowy

1.

Kaszę gotuj przez 9 minut nastepnie pod przykryciem pozostaw jeszcze 3-4 minuty

2. 

Na ramieniu robota zamontuj malakser z tarczą do cięcia w grube paski. Cukinię, cebulę oraz czosnek zetrzyj z pmocą malaksera, ustawiając predkośc pracy robota na 3

3.

Starte warzywa podsmaż na maśle

4. 

Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa. Ustaw prędkość pracy robota w pozycję 4. Zmiel mięso dwukrotnie.

5.

Mięso umieść w misie robota, dodaj ugotowaną kaszę, warzywa oraz przyprawy. W ramieniu robota zamontuj mieszadło do przekładania. Uruchom robot ustawiając jeg prędość w pozycję 2. Wymieszaj całość tak by powstała jednolita masa

6.

Faszeruj papryki masą mięsno- kaszową, na górę dodaj fasolę, obsyp papryką i umieść w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C. na 30 -40 minut 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.