Danie główne
Papryka faszerowana z wieprzowiną i fasolą
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- malakser
- maszynka do mielenia mięsa
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Kaszę gotuj przez 9 minut nastepnie pod przykryciem pozostaw jeszcze 3-4 minuty
2.
Na ramieniu robota zamontuj malakser z tarczą do cięcia w grube paski. Cukinię, cebulę oraz czosnek zetrzyj z pmocą malaksera, ustawiając predkośc pracy robota na 3
3.
Starte warzywa podsmaż na maśle
4.
Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa. Ustaw prędkość pracy robota w pozycję 4. Zmiel mięso dwukrotnie.
5.
Mięso umieść w misie robota, dodaj ugotowaną kaszę, warzywa oraz przyprawy. W ramieniu robota zamontuj mieszadło do przekładania. Uruchom robot ustawiając jeg prędość w pozycję 2. Wymieszaj całość tak by powstała jednolita masa
6.
Faszeruj papryki masą mięsno- kaszową, na górę dodaj fasolę, obsyp papryką i umieść w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C. na 30 -40 minut