Zupa
Krem z zielonego ogórka
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- blender
- szatkownica roto
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj szatkownicę roto wyposażoną w bęben o grubych czkach. Zetrzyj ogórki, cebulę i czosnek oddzielając miąższ od soku.
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne.
W misie robota umieść masło. Ustaw temperaturę misy na 90 st. C. Gdy masło będzie już rozgrzane dodaj poszatkowane warzywa. Smaż 5 minut ustawiając temperaturę misy na 110 st. C.
3.
Dodaj bulion. Zmniejsz temperaturę do 100 st. C. i gotuj 10 minut
4.
Dopraw do smaku. Wraz z pieczywem i natką umieść w blenderze kielichowym. Blender zamocuj na ramieniu robots, uruchom robot ustawiejąc prędkość 4. Blenduj zupę 2 minuty.
Świetnie smakuje w twarzystwie kaszy