Zupa

Krem z zielonego ogórka

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- blender

- szatkownica roto

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

6 ogórków zielonych
2 cebule
3 ząbki czosnku
300 ml bulionu
natka pietruszki
3 kromki chleba tostowego
sól
pieprz
szczypta kminku
50 g masła

Przepis podstawowy

1. 

Na ramieniu robota zamontuj szatkownicę roto wyposażoną w bęben o grubych czkach. Zetrzyj ogórki, cebulę i czosnek oddzielając miąższ od soku.

2.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne. 

W misie robota umieść masło. Ustaw temperaturę misy na 90 st. C. Gdy masło będzie już rozgrzane dodaj poszatkowane warzywa. Smaż 5 minut ustawiając temperaturę misy na 110 st. C. 

3. 

Dodaj bulion. Zmniejsz temperaturę do 100 st. C. i gotuj 10 minut 

4.

Dopraw do smaku. Wraz z pieczywem i natką umieść w blenderze kielichowym. Blender zamocuj na ramieniu robots, uruchom robot ustawiejąc prędkość 4. Blenduj zupę 2 minuty.

Świetnie smakuje w twarzystwie kaszy 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.