Przystawka
Węgierski ajvar. Paprykowy sos do pieczywa i do mięsa
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- blender
- kostkarka
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę.
Papryki cebulę i bkłażana pokrój z poocą kostkarki ustawiając prędkość pracy robota w pozycję 3
2.
Umieś warzywa w misie robota, dodaj olej oraz przyprawy.
3.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne oraz mieszadło elastyczne. Ustaw prędkość pracy robota w pozycję min oraz temperaturę misy na 130 st C.
Smaż całość 30 minut
4.
Usmażone warzywa przełóż do blendera. Miksuj 1 minutę z prędkością 5
5.
Dopraw. Jeszcze gorący ajvar umieść w słoiczkach, dobrze zakręć i pozostaaw na 12 h dnem do góry