Przystawka

Węgierski ajvar. Paprykowy sos do pieczywa i do mięsa

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- blender

- kostkarka

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

4 duże czerwone papryki
1 bakłażan
2 cebule
4 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
słodka papryka
ostra papryka
kumin
pierz
sól

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę.

Papryki cebulę i bkłażana pokrój z poocą kostkarki ustawiając prędkość pracy robota w pozycję 3

2. 

Umieś warzywa w misie robota, dodaj olej oraz przyprawy.

3.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne oraz mieszadło elastyczne. Ustaw prędkość pracy robota w pozycję min oraz temperaturę misy na 130 st C. 

Smaż całość 30 minut

4.

Usmażone warzywa przełóż do blendera. Miksuj 1 minutę z prędkością 5 

5.

Dopraw. Jeszcze gorący ajvar umieść w słoiczkach, dobrze zakręć i pozostaaw na 12 h dnem do góry

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.