Danie główne

Madziarski gulasz wieprzowy z papryką

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne. 

Ustaw temperaturę misy na 170 st C.

2.

Mięso pokrój w spore kąski, umieść w misie, uruchom robot ustawiając pozycję min

3.

Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę. Paprykę oraz pozostałe warzywa potnij w kostkę ustawiając prędkośc racy robota w poz 3

4.

Warzywa dodaj do mięsą, odlej winem. Duś 5 minut

5.

Dodaj faolkę oraz kukurydzę, podlej bulionem wołowym. Duś 20 minut 

Całość dopraw i gotuj jeszcze 10 min aż sos nieco zredukuje swoją objętość 

6.

Tak przygotowany gulasz podawaj z kaszą gryczaną. 

 

Przystawki, których będziesz potrzebować:

SKŁADNIKI:

600 g łopatki wieprzowej
papryka ostra
papryka słodka
kminek
pieprz kolorowy
sól
2 szt. papryki czerwonej
2 szt. papryki żółtej
1 czerwona cebula
100 g kukurydzy
100 g fasolki szparagowej
1 szklanka czerwonego wina
200 ml bulionu

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.