• Kremowa potrawka z indyka z marchewką

Danie główne

Kremowa potrawka z indyka z marchewką

  • Z mięsem
  • Średni
  • Do 60 min
  • $$
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Na ramieniu robota zamontuj malakser z tarczą o grubych oczkach. Uruchom robot. Z pomocą malaksera posiekaj drobno, marchewkę i cebulę. Do misy robota wlej łyżkę oliwy i dodaj łyżkę masła, w ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne.
Ustaw temperaturę na 120 stopni C i poczekać aż się rozgrzeje. Dodaj cebulę i marchewkę. Włącz mieszanie na najmniejszą prędkość, smaż 5 minut

2

W międzyczasie pokrój w większą kostkę indyka, posól i popieprz. Indyka przełóż do warzyw, smaż kolejne 5 minut. Warzywa i indyka zalej wodą ( tak by wystawała ponad), dodaj liść laurowy i ziele angielskie, zagotuj.

Temperaturę zmniejsz do 95 stopni, ustaw opóźnienie mieszania na 8 . Ustaw czas na 35 minut.

3

Do mniejszego garnka albo miski odlej kilka łyżek sosu z gotowania, dodaj serki i zmieszaj tak, żeby nie było grudek ( można zmiksowa blenderemć) dodaj śmietanę, wymieszaj i przełóż do misy, wymieszaj.

Gotuj jeszcze 2 minuty, dodaj sok z cytryny, sól, pieprz i koperek. Podawaj z ryżem albo kaszą.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

2 cebule
2 marchewki
2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
1 kg indyka
2 listki laurowe
1 ziarna ziela angielskiego
1 trójkąty serka topionego (kremowy albo srowy)
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka soku z cytryny
pół pęczka koperku
sól, pieprz do smaku

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.