Zupa
Krupnik jesienny z kurkami
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- szatkownica
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Kasze namoczyc
2
Zagotować wodę z liściem laurowym, zielem angielskim, pieprzem i suszonymi grzybkami.
3
Odcedzona kasze dodać do gotujacej się wody.
4
Obrać jarzyny.
5
Marchew, pietruszke, selera i cebule pokroić w kostkę.
6
Jarzyny dodać do gotujacej się kaszy.
7
Ziemniaki pokroić w kostkę.
8
Obgotowac ziemniaki.
9
Odcedzone ziemniaki dodać do gotujacej się zupy.
10
Kurki płukać i pokroić.
11
Obsmazyc na masle.
12
Dodać do zupy.
13
Smietane rozdrobić z mąka.
14
Zahartowac goraca zupa.
15
Dodać do gotujacej się zupy.
16
Doprawic do smaku sola, pieprzem ziolowym, czubryca, cyrry i czosnkiem niedźwiedzim.
17
Wydając posypac natka pietruszki.