Deser
Deser kawowy "korzenna Caffe Latte"
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- blender
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Przygotuj 2 słoiczki (lub pucharki/miseczki). Rozdrobnij w blenderze kielichowym ciastka. Powstały "piasek ciasteczkowy" rozdziel równo na 2 słoiczki. Jogurt, mleko skondensowane i kawę umieść w miseczce i dokładnie wymieszaj. Można także zmiksować. Żelatynę zahartuj z mieszanką jogurtową - w tym celu należy dodać do rozpuszczonej żelatyny 1 łyżkę mieszanki i dokładnie wymieszać. Dopiero wówczas zahartowaną żelatynę można wlać ją do masy jogurtowo-kawowej. Wszystkie składniki dokładnie połącz, aż powstanie gładki krem kawowy. Do uprzednio naszykowanych pucharków z "piaskiem ciasteczkowym" wlej krem kawowy. Wstaw pucharki do lodówki i rozpocznij ubijanie śmietanki przystawką z trzepaczką. Pod koniec ubijania wsyp 1 łyżkę cukru pudru. Gdy deser kawowy stężeje, ozdób go bitą śmietaną i dodatkami. Deser należy chłodzić ok. 1-2h przed podaniem.