Deser
KASZTANOWE BECZKI BEZGLUTENOWE
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- hak do ciasta
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Gruszki obierz ze skórki, podziel na ćwiartki.
2
w ramieniu robota zamontuj trepaczkę, białka ubij na sztywną pianę ustawiając prędkość pracy robota na 5. Pianę przełóż do innego naczynia. Trzepaczkę zamieniamy na hak do ciasta.
3
Do misy robota dodaj: mąki, kakao, cukier, proszek do pieczenia. Następnie wlej wodę. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy na 4 następnie 5. Ciasto będzie dobre po 5 minutacg. Po tym czasie zmień obroty na najmniejsze (2-3) i małą strugą wlewaj olej. Rób to pomału, aby olej połączył się z ciastem. Kiedy ciasto przypomina ciasto naleśnikowe wrzuć do misy z ciastem ubite wcześniej białko i zmień prędkość pracy robota na minimum. Mieszaj 20 sek.
4
Ciasto przekłóż do foremek, ale wlej je tylko do połowy. Następnie do każdej foremki włóż ćwiartkę gruszki.
5
Piecz 15 - 20 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni C z termoobieg (środkowa półka).