• KASZTANOWE BECZKI BEZGLUTENOWE

Deser

KASZTANOWE BECZKI BEZGLUTENOWE

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Gruszki obierz ze skórki, podziel na ćwiartki.

2

w ramieniu robota zamontuj trepaczkę, białka ubij na sztywną pianę ustawiając prędkość pracy robota na 5. Pianę przełóż do innego naczynia. Trzepaczkę zamieniamy na hak do ciasta.

3

Do misy robota dodaj: mąki, kakao, cukier, proszek do pieczenia. Następnie wlej wodę. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy na 4 następnie 5. Ciasto będzie dobre po 5 minutacg. Po tym czasie zmień obroty na najmniejsze (2-3) i małą strugą wlewaj olej. Rób to pomału, aby olej połączył się z ciastem. Kiedy ciasto przypomina ciasto naleśnikowe wrzuć do misy z ciastem ubite wcześniej białko i zmień prędkość pracy robota na minimum. Mieszaj 20 sek.

4

Ciasto przekłóż do foremek, ale wlej je tylko do połowy. Następnie do każdej foremki włóż ćwiartkę gruszki.

5

Piecz 15 - 20 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni C z termoobieg (środkowa półka).

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- hak do ciasta

SKŁADNIKI:

250 g mąki bezglutenowej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
2 łyżeczki kakao bezglutenowego
3 gruszki
1 łyżka skrobi kukurydzianej
2 łyżki cukru pudru
4 białka
100 ml oleju
40 ml wody.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.