• Dyniowy omlet z masłem orzechowym

Deser

Dyniowy omlet z masłem orzechowym

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- mieszadło do przekładania

- mieszadło uniwersalne

- blender

- mieszadło elastyczne

- spiralizer

SKŁADNIKI:

200g puree z dyni
40g mąki ryżowej
3 kurze jaja
40g masła orzechowego
proszek do pieczenia
cynamon
Jajka miksujemy na pianę. Do zmiksowanych jajek dodajemy puree z dyni, mąkę ryżową, cynamon i proszek do pieczenia. Delikatnie i powoli mieszamy. Gotową masę wylewamy na patelnię i smażymy ok 5 minut z każdej strony. Gotowego omleta smarujemy masłem orzechowym

Przepis podstawowy

1

Jajka miksujemy na pianę. Do zmiksowanych jajek dodajemy puree z dyni, mąkę ryżową, cynamon i proszek do pieczenia. Delikatnie i powoli mieszamy. Gotową masę wylewamy na patelnię i smażymy ok 5 minut z każdej strony. Gotowego omleta smarujemy masłem orzechowym

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.