Zupa
Kremowy gęsty bulion w stylu japońskim
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- blender
- malakser
- kostkarka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Bulion zagotuj i wlej do blendera kielichowego. Dodaj ryż, obrany imbir oraz czosnek. Blender zamontuj na ramieniu robota. Ustaw prędkość "4" miksuj do gładkości. Przelej do garnka i dopraw sosem tamari oraz pieprzem cayenne do smaku.
2
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę do plasterkowania. Marchewkę obrać i z pomoca robota (prędkość "3") pokrój na plasterki, podobnie uczyń z dynią. Do garnka z zupą wrzuć dynię, marchewki oraz grzyby shitake (opcjonalnie), gotuj około 10-12 minut aż zmiękną. Następnie dodaj różyczki brokułów i gotuj jeszcze około 5 minut.
3
Zupę przelej do talerzy, włóż wcześniej ugotowane, przekrojone na pół jajko i posyp obficie dymką i kiełkami. Skrop odrobiną oleju sezamowego i podawaj od razu!