• Dyniowe latte

Deser

Dyniowe latte

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

- kostkarka

SKŁADNIKI:

dynia ok. 1 kg
ulubione mleko lub napój roślinny
espresso
cynamon lub przyprawa korzenna

Przepis podstawowy

1

Dynię obierz.

Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę. Uruchom robot na 3, pokrój dynię  i rozłóż na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia.

2.

Piecz w tem. 170°C przez 40 min. Upieczoną dynię zblenduj w blenderze kielichowym ustawijąc prędkoc pracy robota na 5 (można dodac nieco wody dla lepszego mieszania).

3.

Na dno szklanki wyłóż czubatą łyżkę purée z dyni. Następnie wlej gorące, spienione mleko. Na końcu, po ściance szklanki wlej espresso.

Wierzch posyp cynamonem lub przyprawą korzenną.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.