• Tiramisu z malinami

Deser

Tiramisu z malinami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło do przekładania

SKŁADNIKI:

3 jajka (z wolnego wybiegu )
Kakao DecoMorreno
Biszkopty
Ser Mascarpone 250g
Świeże maliny
Kawa ( 2 łyżki do zaparzenia )
Cukier puder ( ok. 1-2 łyżki )

Przepis podstawowy

1

Przygotować kawę espresso i czekamy, aż lekko wystygnie. Są dwie wersje: a) po ostygnięciu dodajemy likieru amaretto b) bez likieru P.S ( opisana wersja bez likieru)

2

Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, a następnie dodajemy cukier pudrem Do tego najlepiej użyć trzepaczki.

3

Mascarpone łączymy z żółtkami oraz odrobiną cukru pudru (słodkość możemy dostosować indywidualnie), całość łączymy za pomocą mieszadła do przekładania, aż do uzyskania jednolitej gęstej masy.

4

Masę mascarpone, łączymy z ubitymi białkami ( delikatnie dodajemy i mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę)

5

W naczyniu układamy kolejno : 1. Namoczone biszkopty w kawie ( z jednej strony - moczone 1sek.) 2. Masę mascarpone 3. Całość posypujemy kakao 4. Namoczone biszkopty w kawie 5. Masa mascarpone 6. Posypujemy kakao 7. Na samą górę układamy maliny ( dodają kwaskowatego posmaku oraz pełnią funkcje ozdobną ) Całość wsadzamy do lodówki na ok 5h.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.