• CHURROS na jesienne wiCHURRy ;)

Deser

CHURROS na jesienne wiCHURRy ;)

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. Ustawiając temperaturę misy na 100st.C. zagotuj wodę  z masłem i cukrem. Prędkość pracy robota ustaw na min.

2

Kiedy wszystko się rozpuści, dodaj mąkę, cynamon, cukier i cukier waniliowy. Gdy robot dokładnie wymiesza ciasto wyłąc go, ciasto przełóż do misy i  ostudź.

3

W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K". Masę przełóż do misy robota, wbijaj pojedynczo po  jednym jajku i mieszaj ustawiając prędkość pracy robota na 3.

4

W garczku rozgrzej tłuszcz, masę przekłóż do rękawa cukierniczego z tylką-gwiazdką i wyciskaj na gorący olej podłużne paski. Smaż na złoto.

5

Podawaj z sosem czekoladowym, posypane cukrem pudrem. Te pyszności przezwyciężą nawet najgorsze jesienne wichury! :)

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

200 g mąki tortowej
100 g masła
200 ml wody
4 jajka
50 g cukru
1 łyżeczka domowego cukru waniliowego
1 łyżeczka cynamonu
olej
ulubiony krem czekoladowy albo roztopiona gorąca czekolada ze śmietanką kremówką

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.