Deser
CHURROS na jesienne wiCHURRy ;)
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. Ustawiając temperaturę misy na 100st.C. zagotuj wodę z masłem i cukrem. Prędkość pracy robota ustaw na min.
2
Kiedy wszystko się rozpuści, dodaj mąkę, cynamon, cukier i cukier waniliowy. Gdy robot dokładnie wymiesza ciasto wyłąc go, ciasto przełóż do misy i ostudź.
3
W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K". Masę przełóż do misy robota, wbijaj pojedynczo po jednym jajku i mieszaj ustawiając prędkość pracy robota na 3.
4
W garczku rozgrzej tłuszcz, masę przekłóż do rękawa cukierniczego z tylką-gwiazdką i wyciskaj na gorący olej podłużne paski. Smaż na złoto.
5
Podawaj z sosem czekoladowym, posypane cukrem pudrem. Te pyszności przezwyciężą nawet najgorsze jesienne wichury! :)