Deser
Tarta z figami
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Wszystkie składniki ciasta umieść w misie robota.
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K", misę robota umieść w podstawie. Opuść ramię robota. Ustaw prędkość pracy w pozycję 2 następnie 3 i 4.
Ciasto będzie gotowe po około 1 minucie.
Tak przygotowane ciasto umieśc w lodówce na 2h
3.
Ciasto rozwałkuj, umieszczjąc je między dwoma kawałkami pergaminu. Formę do tarty wysmaruj masłem następnie podsyp mąką.
Wyłóż ciasto na blaszkę, udekoruj pokrojonymi w plastry figami.
4.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 st C. przez 25-35 minut
5.
Podawaj opruszone cukrem pudrem