Deser

Tarta z figami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $$
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1.

Wszystkie składniki ciasta umieść w misie robota. 

2.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K", misę robota umieść w podstawie. Opuść ramię robota. Ustaw prędkość pracy w pozycję 2 następnie 3 i 4. 
Ciasto będzie gotowe po około 1 minucie.

Tak przygotowane ciasto umieśc w lodówce na 2h

3.

Ciasto rozwałkuj, umieszczjąc je między dwoma kawałkami pergaminu. Formę do tarty wysmaruj masłem następnie podsyp mąką.

Wyłóż ciasto na blaszkę, udekoruj pokrojonymi w plastry figami.

4.

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 st C. przez 25-35 minut

5.

Podawaj opruszone cukrem pudrem

 

 

 

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

SKŁADNIKI:

8-10 świeżych fig
200 g mąki
120 g masła
1 jajko
1 łyżka cukru
1 łyżka zimnej wody
cukier puder

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.