Przystawka
Krem z kukurydzy z ośmiornicą
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- blender
- malakser
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Ośmiornicę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem 6min na każde 100 g mięsa
2.
Kolby kukurydzy obgotuj w osolonej wodzie, następnie obierz. Ziarno umieść w misie robota dodaj masło, czosnek przekrojony na pół, mleko oraz zioła
3.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy na pozycję min a temperaturę na 100st C.
gotuj kukurydzę 20 minut, następnie dopraw solą pieprzem oraz papryka słodką i ostrą
4.
Kukurydzę umieść w blenderze kielichowym. Zblenduj na głądką masę i ponownie umieść w misie
5.
Ustaw prędkośc pracy robota na min a temperaturę na 80 stC. Dodaj śmietankę słodką i gotuj jeszcze 5 minut
Podawaj z kawałkami ośmiornicy