Przystawka

Krem z kukurydzy z ośmiornicą

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1.

Ośmiornicę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem 6min na każde 100 g mięsa

2. 

Kolby kukurydzy obgotuj w osolonej wodzie, następnie obierz. Ziarno umieść w misie robota dodaj masło, czosnek przekrojony na pół, mleko oraz zioła

3.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy na pozycję min a temperaturę na 100st C. 

gotuj kukurydzę 20 minut, następnie dopraw solą pieprzem oraz papryka słodką i ostrą

4.

Kukurydzę umieść w blenderze kielichowym. Zblenduj na głądką masę i ponownie umieść w misie

5.

Ustaw prędkośc pracy robota na min a temperaturę na 80 stC. Dodaj śmietankę słodką i gotuj jeszcze 5 minut

Podawaj z kawałkami ośmiornicy

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- blender

- malakser

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

5 kolb kukurydzy
50g masła
200 g śmietanki 30%
300 ml mleka
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
koperek
ośmiornica
sól
pieprz
papryka sodka
papryka ostra

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.