Zupa
Zupa tajska z krewetkami
- Ryba
- Łatwy
- Do 60 min
- $$
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- maszynka do mielenia mięsa
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa, ustawijąc prędkośc pracy urządzenia na 4 zmiel wołowinę dwukrotnie, następnie zmiel cebulę oraz czosnek
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne i mieszadło uniwersalne. W misie robota umieśc odrobine oleju oraz mięso mielone, ustaw prędkość pracy robota na min temperaturę na 105 stC.
3.
Po 5-6 minutach do mięsa dodaj lekko rozbitą trawę cytrynową, pokrojony groszek cukrowy, zmielona cebulę z czosnkiem.
Całość zalej bulionem. Gotuj 20 minut
4.
Dodaj obrane krewetki, papryke pokrojoną w paski, zioła oraz mleko kokosowe
5.
Całość dopraw. Podawaj po lekkim przestudzeniu