Zupa

Zupa tajska z krewetkami

  • Ryba
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $$
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1.

na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa, ustawijąc prędkośc pracy urządzenia na 4 zmiel wołowinę dwukrotnie, następnie zmiel cebulę oraz czosnek 

2. 

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne i mieszadło uniwersalne. W misie robota umieśc odrobine oleju oraz mięso mielone, ustaw prędkość pracy robota na min temperaturę na 105 stC. 

3. 

Po 5-6 minutach do mięsa dodaj lekko rozbitą trawę cytrynową, pokrojony groszek cukrowy, zmielona cebulę z czosnkiem.

Całość zalej bulionem. Gotuj 20 minut

4. 

Dodaj obrane krewetki, papryke pokrojoną w paski, zioła oraz mleko kokosowe

5.

Całość dopraw. Podawaj po lekkim przestudzeniu

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- maszynka do mielenia mięsa

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

trawa cytrynowa
300-400 g krewetek tygrysich
100 g groszku cukrowego
500 ml bulionu
300 ml mleka kokosowego
200 g gulaszu wołowego
5g curry
5g kurkumy
5g papryki chili
5g kuminu
5 g garam masala
sól
pieprz
1 łyżka miodu
1 papryka czerwona
1 cebula biała
3 ząbki czosnku
zioła

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.