Danie główne

Puree z dyni hokkaido

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj szatkownicę rotto wyposażona w bęben o dużych oczkach. Uruchom robota ustawijąc prędkość pracy w pozycji 2. 

2.

Dynię podziel na mniejsze części następnie zszatkuj z pomocą szatkowinicy. Piórka umieść w misce i odstaw

3.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. Uruchom robot ustawiając prędkość min i temperaturę 110st C.

4.

Do rozgrzanej misy robota włóż masło oraz wlej olej. Po około 30 sekundach dodaj zszatkowana dynię, zmiażdżony czosnek oraz przyprawy.

Smaż dynię przez 20 minut. Następnie umieść w blenderze kielichowym.

5.

Blender z zawartością zamontuj na ramieniu robota, dolej mleko kokosowe, uruchom robot ustawijąc prędkość 4 następnie 5. Blenduj 30 sekund

6.

Zmiksowaną dynię przelej z powrotem do misy, gotuj 10 min w temperaturze 80 st C.

7.

Puree to świetny dodatek do mięs, ryb ale też dań wegetariańskich  

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

- szatkownica roto

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

1 średnia dynia hokkaido
100 ml mleka kokosowego
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól
pieprz
50 g masła
100 ml oleju rzepakowego

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.