Przystawka
Quiche ze szpinakiem i krewetkami
- Ryba
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło K
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W misie robota umieść wszystkie składniki ciasta. Zamontuj mieszadło K, uruchom robot stopniowo dochodząc do predkości 4.
Wyrobione ciasto umieść w lodówce na 2 godziny
2.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Z jaj, żółtek, mleka,przypraw, śmietanki i mascarpone przygotuj masę jajeczną. Ubijaj składniki przez około 1 minutę z prędkością 3-4
3.
Ciasto rozwałkuj między dwoma kawałkami pergaminu, wyłóż na formę do tarty.
4.
Wypełnij masą jajeczną połączoną z liśćmi szpinaku oraz rozgniecionym czosnkiem
5.
Piecz 25-30 minut w temp 180 stC. 5 min przed końcem, wyciągnij quiche obłóż krewetkami i piecz do końca ustalonego czasu