Przystawka
Pate z kurzych wątróbek
- Z mięsem
- Średni
- Powyżej 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- blender
- młynek do ziaren
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne. Ustaw temperaturę misy na 110 stC. uruchom robota na prędkość min
2.
W rozgrzanej misie robota umieść masło, oraz przekrojoną na 4 cebulę, rozgniecieony czosnek i suszony tymianek. Smaż 3 minuty
3.
Po wskazanym czasie dodja wątróbki. Duś całość 5 minut na koniec dopraw i dodaj alkohol
4.
Wątróbki przestudź
5.
Wątróbki umieść w blenderze kielichowym, ten zamontuj na ramieniu robota. Dodaj jaja. Uruchom robot na prędkość 4. Blenduj 30 sekund
6.
Powstałą masę przełóż do kokilek i piecz w piekarniku w temp 180 stC przez 20 -25 min. Następie wystudź i umieść w lodóce na minimum 6 h