Przystawka

Pate z kurzych wątróbek

  • Z mięsem
  • Średni
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne. Ustaw temperaturę misy na 110 stC. uruchom robota na prędkość min

2.

W rozgrzanej misie robota umieść masło, oraz przekrojoną na 4 cebulę, rozgniecieony czosnek i suszony tymianek. Smaż 3 minuty

3. 

Po wskazanym czasie dodja wątróbki. Duś całość 5 minut na koniec dopraw i dodaj alkohol

4.

Wątróbki przestudź

5.

 

Wątróbki umieść w blenderze kielichowym, ten zamontuj na ramieniu robota. Dodaj jaja. Uruchom robot na prędkość 4. Blenduj 30 sekund

6.

Powstałą masę przełóż do kokilek i piecz w piekarniku w temp 180 stC przez 20 -25 min. Następie wystudź i umieść w lodóce na minimum 6 h

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

- młynek do ziaren

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

500 g wątróbek kurzych
300 g masła
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
2 jajka
10g suszonego tymianku
100 ml whisky
sól
pieprz

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.