Deser

Konfitura z borówki amerykańskiej

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1.

Owoce umyj i odstaw na sicie

2.

w ramieniu robota zamontuj przecierak do owcoców

3.

ustaw prędkośc pracy robota na 2, przetrzyj owoce dwukrotnie, pozostawiając pół szklanki do przesmażenia

4.

sok z przetartych owoców umieść w misie robota wraz z odłożonymi wcześniej całymi owocami

5.

Ustaw temperaturę pracy robota na 80stC gotuj sok przez około 10 min, do zgęstnienia

6.

Przelej konfiturę do słoiczków, szczelnie zamknij i odwróć dnem do góry  

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- przecierak do owoców

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

1 kg borówki amerykańskiej
0,5 kg cukru

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.