Danie główne
Pierogi z kaszą i wołowiną
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- maszynka do mielenia mięsa
- wałkowarka do makaronu
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta
2.
Do misy robota wsyp mąkę oraz sól. Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy na 1 ... stopniowo wlewaj wodę i zmieniaj prędkość pracy na 2 i 3
po 2 minutach ciasto będzie gotowe
3.
odstaw ciasto do odpoczynku na około 30 minut ( przykryj je miską )
4.
na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w tarczę o dużych oczkach
5.
wołowinę podziel na mniejsze części i zmiel ustawiając prędkośc pracy robota na 3
6.
Następnie wraz z marchewkami pokrojonymi w mniejsze części gotuj 30 minut w soku z brzozy, soląc 10 minut przed końcem gotowania
7.
Marchewkę, wołowinę i jaja połącz, tworząc zbitą masę
8
Ciasto podziel na 6 cześci
8.
W ramieniu robota zamontuj wałkowarkę, ustaw największą grubość, uruchom robot na 1 i rozwałkuj ciasto pamiętając by każdą część podsypać mąką
9.
z ciasta wytnij koła, na brzegu każdego umieść nieco farszu, połącz brzego ze sobą i mocno dociśnij
10.
Pierogi gotuj 3 min od wypłynięcia. Świetnie smakują z kurkami przesamażonymi na maśle.