Danie główne
Pieróg z mięsem i grzybami
- Z mięsem
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- maszynka do mielenia mięsa
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Wołowinę, wieprzowinę, mieso indycze i grzyby ugotuj do miękkości
2.
W ramieniu robota zamontuj maszynkę do mięsa z wkładką o dużych oczkach. Uruchom robot ustawiając predkość 2. Zmiel mieśo i grzyby dwukrotnie.
3.
Mieszankę mięsno grzybową połącz z jajakami, dopraw solą i pieprzem i odstaw
4.
W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta.
5.
Drodże rozpuść w miseczce wraz z cukrem i ciepłym piwem.
6.
Do misy robota wsyp mąkę, wbij jaja i dodaj piwo. Uruchom robot na prędkość 3. po minucie dodaj zaczyn drożdżowy. Ciasto będzie gotowe po 6-7 minutach.
7.
Ciasto odstaw do wyrośnięcia, po około 60 minutach rozwałkuj ciasto na średniej wielkości prostokąt.
Ułóż farsz wzdłuż dłuższego boku i zwiń w roladę.
8.
Piecz pieróg w piekarniku nagrzanym do 180 stC. przez około 35-40 minut