Przystawka

Roladki drobiwe z farszem chorizo

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

- młynek do ziaren

SKŁADNIKI:

6 filetów drobiowych (ok 1,2kg)
400 g chorizo
5 ząbków czosnku
300 g sera koziego
sól
pieprz
siemię lniane

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj młynek do ziaren. Ustaw prędkość robota na 2, do podajnika wsyp siemię lniane, zmielone siemię umieśc w miseczce

2. 

Zdejmij młynek do ziaren i zamonutuj malakser wyposażony w noże. W malakserze umiesc podzielone na mniejsze części chorizo oraz ser kozi, 5 ząbków czosnku sól i pieprz.

Uruchom robot ustaając prędkość pracy na 3. Siekaj 1 minutę.

3.

Rozbij delikatnie filety drobiowe, każdy dokładnie posmaruj farszem, zwiń w roladkę, zawiąż lub zabezpiecz używając specjalnych obręczy do rolad.

4.

Do misy robota wlej 300 ml bulionu, załóż talerz do gotowania na parze. Ułóż roladki na talerzu. Ustaw temperaturę misy na 100stC. paruj roladki przez 35 minut 

Doskonale smakują z sosem serowym i karmelizowanymi marchewkami 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.