Przystawka
Roladki drobiwe z farszem chorizo
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
- młynek do ziaren
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj młynek do ziaren. Ustaw prędkość robota na 2, do podajnika wsyp siemię lniane, zmielone siemię umieśc w miseczce
2.
Zdejmij młynek do ziaren i zamonutuj malakser wyposażony w noże. W malakserze umiesc podzielone na mniejsze części chorizo oraz ser kozi, 5 ząbków czosnku sól i pieprz.
Uruchom robot ustaając prędkość pracy na 3. Siekaj 1 minutę.
3.
Rozbij delikatnie filety drobiowe, każdy dokładnie posmaruj farszem, zwiń w roladkę, zawiąż lub zabezpiecz używając specjalnych obręczy do rolad.
4.
Do misy robota wlej 300 ml bulionu, załóż talerz do gotowania na parze. Ułóż roladki na talerzu. Ustaw temperaturę misy na 100stC. paruj roladki przez 35 minut
Doskonale smakują z sosem serowym i karmelizowanymi marchewkami