Deser

Clafoutis z borówkami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj trzeaczkę

2.

W misie robota umieść jaja. Uruchom robot ustawiając prędkość 4. Ubijaj 2 minuty dodając w trakcie ubijania cukier, mąkę, mleko, sól.

3.

Borówki przełóż do okrągłej ceramicznej lb metalowej foremki wysmarowanej masłem i opruszonej mąką.

Dodaj masę przygotowaną z jajek, cukru, mąki, mleka i soli.

4.

Umieść w piekarniku nagrzanym do 180 st.C i piecz 35 minut do zbrzązowienia góry

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

125 g mąki tortowej
80 g cukru drobnego
300 ml mleka 3,2%
3 jajka
masło do wysmarowania formy
szczypta soli
cukier waniliowy

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.