Zupa

Rozgrzewająca zupa rybna

  • Ryba
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1. 

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o dużych oczkach.

Ustaw prędkość pracy robota na 3. Zetrzyj warzywa nastęnie umieśc je w misie robota.

2.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne. Uruchom robot na prędkość min, ustaw temperaturę misy na 95stC. 
Smaż jarzyny około 2 minut, nastepnie dodaj masło, sok z pigwowca, trawę cytrynową, imbir oraz szczyptę soli. Duś 15 minut.

3.

 

Do zupy dodaj kawałki ryb. Gotuj 3 minuty. Dopraw pieprzem. Podawaj z siekaną natką pietruszki 

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

2 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler
50 g masła
200 g łososia świeżego
200 g dorsza świeżego
200 g wędzonego karmazyna
mleko kokosowe
2 trawy cytrynowe
2 ząbki czosnku
1 średni por
natka pietruszki
300 ml soku z pigwowca
1 cm imbiru

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.