Zupa
Rozgrzewająca zupa rybna
- Ryba
- Łatwy
- Do 30 min
- $$
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o dużych oczkach.
Ustaw prędkość pracy robota na 3. Zetrzyj warzywa nastęnie umieśc je w misie robota.
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne. Uruchom robot na prędkość min, ustaw temperaturę misy na 95stC.
Smaż jarzyny około 2 minut, nastepnie dodaj masło, sok z pigwowca, trawę cytrynową, imbir oraz szczyptę soli. Duś 15 minut.
3.
Do zupy dodaj kawałki ryb. Gotuj 3 minuty. Dopraw pieprzem. Podawaj z siekaną natką pietruszki