Danie główne

Gulasz z podrobów

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- szatkownica roto

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

600 g podrobów ( żołądki, serca)
2 papryki żółte
300g gotowanych mini marchewek
sos teriyaki
3 łyżki mąki
2 cebule
1 mały seler
200 ml mleka kondensowanego
2 łyżki masła
2 liście laurowe
3 ziela angielskie

Przepis podstawowy

1. 

Na ramieniu robota zamontuj szatkownicę roto z bębnem o grubych oczkach. Uruchom robot ustawiając pokrętło w pozycję 2, zetrzyj warzywa, odstaw.

2.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne.

3

W misie robota umieśc masło oraz podroby. Ustaw prędkość pracy na min oraz temperaturę na 100 stC.

Duś podroby około 60minut

4.

Do ugotowanych podrobów dodaj warzywa oraz przyrawy. Duś całość 15 minut, nastenie zalej mlekiem kondensowanym z mąką

5. 

Gotuj 5 minut

6. 

Podawaj z kaszą i surówką 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.