• Pierogi z kaszą
  • Pierogi z kaszą
  • Pierogi z kaszą

Danie główne

Pierogi z kaszą

  • Z mięsem
  • Średni
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

W misie robota umieść mąkę, sól i gorącą wodę, z pomocą mieszadła „K” połącz składniki i wyrabiaj przez 1-2 minuty z prędkością minimalną.

2

Ciasto przykryj miską i odstaw na 30 minut.

3

Kaszę gotuj 10 minut w osolonej wodzie, boczek przesmaż wraz z pokrojoną drobno szalotką.
Połącz kaszę z boczkiem i cebulką dopraw solą i pieprzem.

4

Ciasto rozwałkuj na grubość 2-3 mm, wytnij koła, na środku każdego koła umieść farsz, złóż pieróg na pół, połącz boki następnie złącz ze sobą różki.

5

Gotuj 2 minuty od wypłynięcia, podawaj podsmażone na maśle.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

SKŁADNIKI:

mąka pszenna
300 g
sól
2 g
wrząca woda
125 ml
kasza gryczana niepalona
100 g
boczek wędzony
150 g
szalotki
2
zielona cebulka
pieprz

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.