• Vegeburger z cieciorki

Danie główne

Vegeburger z cieciorki

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- maszynka do mielenia mięsa

- szatkownica

SKŁADNIKI:

1 puszka cieciorki
3 bułki kajzerki
1 pomidor
1 cebula
sałata lodowa
1 papryka
1 jajko
4 łyżki majonezu
2 ogórki kiszone
bułka tarta (ok. 2-3 łyżki)
odrobina startego dowolnego sera żółtego
sól
pieprz
1 ząbek czosnku

Przepis podstawowy

1

Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sito o grubych oczkach.

2

Uruchom robot ustawiając prędkośc racy w poz. 2

Zmiel odsączoną cieciorkę, ząbek czosnku i kilka listków bazylii. Masę dopraw solą i pieprzem do smaku.

3

Do masy wbij 1 jajko i dosyp nieco bułki tartej ( na tyle by masa zgęstniała i nadawała się do formowania placków).

4

Gotowe, uformowane burgery obtocz jeszcze w bułce tartej i obsmaż na patelni aż nabiorą złotego koloru.

5

Bułki przkrój, umieść na blaszce i włóż do piekarnika do delikatnego przypieczenia (2-3 minuty 150*C).

6

 

Na patelni z odrobiną oleju, smaż pokrojoną cebulkę . Ogórka kiszonego pokrój na drobno i wymieszaj z majonezem. Paprykę i pomidora pokrój na plastry. Sałatę lodową umyj osusz i podziel na części.

7

Składanie całości: bułki posmaruj majonezem z wkrojonym ogórkiem kiszonym, połóż sałatę, burger, starty ser, paprykę, pomidora, smażoną cebulkę i ketchup.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.