Danie główne
Pomidorowa kapusta z kiełbasą
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- malakser
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę do szatkowania.
2
Ustaw prędkośc pracy robota na 3, poszatkuj kapustę następnie przełóż ją do miski.
3
Zmień tarczę na tę o grubych oczkach i zetrzyj marchewkę oraz cebulę
4
Do misy robota wlej olej. W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. Ustaw temperaturę na 120 stopni i rozgrzewaj minutę.
Po tym czasie dodaj cebulę.
Ustaw prędkośc mieszania w pozycję min.Smaż ok 3 minuty, aż się zeszkli, dodaj kiełbasę, smaż kolejne 4 minut, następnie dodaj marchewkę i kapustę, zalej 1 litrem wody, dodaj ½ łyżeczki soli i popieprz.
3
Zamontuj osłonę przeciw chlapaniu, zmniejsz temperaturę na 100 stopni, ustaw czas na 25 minut i opóźnienie mieszania na 5. Zdejmij pokrywę, dodaj przecier pomidorowy, ustawić czas na 7 minut i opóźnienie mieszania na 2. Na koniec dodaj koperek, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.