• Pomidorowa kapusta z kiełbasą

Danie główne

Pomidorowa kapusta z kiełbasą

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

1 cebula
1 łyżka oleju
150 g kiełbasy
½ główki kapusty
2 marchewki
70 g przecieru pomidorowego
pół pęczka koperku
sól
pieprz do smaku

Przepis podstawowy

1

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę do szatkowania.

2

Ustaw prędkośc pracy robota na 3, poszatkuj kapustę następnie przełóż ją do miski.

3

Zmień tarczę na tę o grubych oczkach i zetrzyj marchewkę oraz cebulę

4

Do misy robota wlej olej. W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. Ustaw temperaturę na 120 stopni i rozgrzewaj minutę.

Po tym czasie dodaj cebulę.

Ustaw prędkośc mieszania w pozycję min.Smaż ok 3 minuty, aż się zeszkli, dodaj kiełbasę, smaż kolejne 4 minut, następnie dodaj marchewkę i kapustę, zalej 1 litrem wody, dodaj ½ łyżeczki soli i popieprz.

3

Zamontuj osłonę przeciw chlapaniu, zmniejsz temperaturę na 100 stopni, ustaw czas na 25 minut i opóźnienie mieszania na 5. Zdejmij pokrywę, dodaj przecier pomidorowy, ustawić czas na 7 minut i opóźnienie mieszania na 2. Na koniec dodaj koperek, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.