Danie główne
Kolorowa tarta paprykowa - w sam raz na jesień!
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- mieszadło uniwersalne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Składniki na ciasto w temperaturze pokojowej siekam i umieszczam w misie robota, a następnie mieszam z użyciem mieszadła do ciasta kruchego.
2
Ciasto chłodzę przez kwadrans. Schłodzone ciasto wałkuję i wylepiam nim dno formy na tartę. Podpiekam na rumiano w temperaturze 180-200 stopni C.
3
Papryki myję, usuwam gniazda nasienne i kroję w paski. Wykładam na wystudzone ciasto.
4
W robocie ubijam jaja ze śmietaną i przyprawiam; dodaję natkę posiekaną drobniutko i starty ser. Masą zalewam paprykę na cieście.
5
Piekę ok. pół godziny w 200 stopniach C. z włączonym termoobiegiem. Smacznego!