Zupa
Zupa kokosowa ze makaronem z cukinii
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- spiralizer
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Czosnek drobno posiekaj. Cebulę, marchewkę pokrój w kostkę. W dużym garnku na średnim ogniu rozgrzej olej. Dodaj marchewkę, cebulę, czosnek i imbir. Smaż przez około 3 minuty, co jakiś czas mieszając.
2
Następnie wlej bulion z kurczaka. Doprowadź do wrzenia, następnie włóż piersi z kurczaka. Wsyp czosnek niedźwiedzi, dopraw pieprzem, gotuj 20 min.
3
Wyjmij piersi, a do zupy dodaj połówki pomidorków koktajlowych, wlej mleczko kokosowe, dodaj sos rybny, kurkumę i curry. Gotuj jeszcze 5 minut. Mięso z piersi kurczaka drobno pokrój lub porwij.
4
W międzyczasie przygotuj spaghetti z cukinii. Na ramieniu robota zamontuj spiralizer, ustaw prędkość pracy robota na 4, pokrój cukinię w cienkie paski "spaghetti".
5
Dodaj do zupy nitki cukinii i mięso z kurczaka, dopraw całość sosem sriracha wg smaku i ulubionego stopnia ostrości oraz sokiem z limonki.