• Leniwe
  • Leniwe
  • Leniwe

Danie główne

Leniwe

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Twaróg, mąkę, jajko oraz sól umieść w misie robota. Zamontuj mieszadło "K", mieszaj składniki ciasta przez 1 minutę z prędkością 1.

2

Z ciasta formuj wałeczki. pokrój je na kopytka. Leniwe wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 3 minuty od wypłynięcia.

3

Masło rozpuść na patelni, gdy będzie gorące dodaj bułkę tartą oraz cukier. Smaż 30 sekund.

4

Pierogi podawaj okraszone słodką, smażoną bułką.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

SKŁADNIKI:

tłusty biały ser
250 g
mąka pszenna
125 g
jajko
1
masło
2 łyżki
cukier
2 łyżki
bułka tarta
3 łyżki
sól
szczypta


Do przyozdobienia:

Słodka, smażona bułka

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.