Danie główne
Burger wołowy z sosem bbq
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże. W malakserze umieść pokrojoną w kąski wołowinę. Uruchom robot ustawiając prędkość 3, siekaj mięso około 20 sekund.
2.
Mięso umieść w misie robota.
3.
W malakserze umieść szalotki, posiekaj je podobnie jak mięso
4.
Połowę szalotki dodaj do mięsa, połowę odstaw
5.
Dopraw mięso solą, pieprzem oraz oregano
6.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło K, uruchom robot ustawiając prędkość 2. Wymieszaj dokłądnie mięso. Uformuj burgery.
7.
W rondelku rozgrzej olej, dodaj cebulę, przyrawy oraz suszone śliwki, smaż 3 minuty, następnie dodaj pomidory z puszki, duś całość 10 min.
Dopraw.
8.
Patelnię rozgrzej, burgery smaż 3-4 minuty z każdej strony. Usmażone burgery umieść w bułce nasączonej sosem śliwkowo pomidorowym.
Dodaj warzywa oraz ser. Podawaj po 2-3 minutach, tak by mięso zdążyło odpocząć