Danie główne

Burger wołowy z sosem bbq

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1.

 

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże. W malakserze umieść pokrojoną w kąski wołowinę. Uruchom robot ustawiając prędkość 3, siekaj mięso około 20 sekund.

2.

Mięso umieść w misie robota.

3.

W malakserze umieść szalotki, posiekaj je podobnie jak mięso

4.

Połowę szalotki dodaj do mięsa, połowę odstaw

5.

Dopraw mięso solą, pieprzem oraz oregano

6.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło K, uruchom robot ustawiając prędkość 2. Wymieszaj dokłądnie mięso. Uformuj burgery. 

7.

W rondelku rozgrzej olej, dodaj cebulę, przyrawy oraz suszone śliwki, smaż 3 minuty, następnie dodaj pomidory z puszki, duś całość 10 min. 
Dopraw.

8.

Patelnię rozgrzej, burgery smaż 3-4 minuty z każdej strony. Usmażone burgery umieść w bułce nasączonej sosem śliwkowo pomidorowym.
Dodaj warzywa oraz ser. Podawaj po 2-3 minutach, tak by mięso zdążyło odpocząć 

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- malakser

SKŁADNIKI:

450 g mięsa wołowego
4 plastry ulubionego sera
2 bułki pszenne
sałata lodowa
pomidor
avocado
50 g suszonych śliwek
150 g pomidorów z puszki
3 szalotki
sól
pieprz
oregano

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.