Danie główne
Placek po węgiersku
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Ziemniaki oraz cebulę obierz, umieść w zimnej wodzie.
2.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o grubych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość 4, zetrzyj warzywa. Osobno ziemniaki, osobno cebulę.
3.
Starte ziemniaki umieść w misce, dodaj do nich garść cebuli, jajka, mąkę, sól oraz pieprz i dobrze wymieszaj
4.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne oraz elastyczne. Ustaw temperaturę misy na 110stC rozgrzej olej, dodaj cebulę oraz pokrojoną w paski paprykę, uruchokm robot na prędkość min. przesmaż ok 5 minut
5.
Do warzyw dodaj pokrojone w kostkę mięso. Podlej pomidorami i duś 45 minut
6.
Masę ziemniaczaną porcjami umieszczaj na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, smaż placki do zezłocenia
7.
Placki podawaj z gulaszem oraz gęstą śmietaną i natką pietruszki