Zupa

Zupa krem z zielonej pieczonej papryki

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

600 g zielonych papryk
3 cebule
300 ml śmietanki 30%
300 ml mleka
150 g groszku z puszki
50 g masła
natka pietruszki
kolendra

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj malakser z tarczą o grubych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w poz. 3 zetrzyj paprykę oraz cebulę.

2.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne. Ustaw temperaturę misy na 130 stC, uruchom robot ustawiając prędkość minimalną

3.

W misie robota umieść masło, po 30-40 sekundach dodaj startą paprykę oraz cebulę. Smaż całośc 10 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 95stC, dodaj mleko oraz śmietankę. Gotuj 30 minut

4.

 

Zupę umieść w blenderze, ten zamontuj na ramieniu robota. Uruchom robot ustawiając prędkość 5. Blenduj 30 sekund.

Podawaj krem po doprawieniu przyprawami

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.