Zupa
Zupa krem z zielonej pieczonej papryki
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser z tarczą o grubych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w poz. 3 zetrzyj paprykę oraz cebulę.
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne. Ustaw temperaturę misy na 130 stC, uruchom robot ustawiając prędkość minimalną
3.
W misie robota umieść masło, po 30-40 sekundach dodaj startą paprykę oraz cebulę. Smaż całośc 10 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 95stC, dodaj mleko oraz śmietankę. Gotuj 30 minut
4.
Zupę umieść w blenderze, ten zamontuj na ramieniu robota. Uruchom robot ustawiając prędkość 5. Blenduj 30 sekund.
Podawaj krem po doprawieniu przyprawami