Przystawka

Pasta cygańska

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1. 

Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposazoną w sito o dużych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość 3.

2.

Z pomoca maszynki zmiel bakłażana, cieciorkę oraz cebulę, włoż do miski, następnie zmiel pomidory, włóż je do osobnej miski

3.

W misie robota umieść olej, w ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne oraz mieszadło elastyczne. Ustaw temperaturę misy na 120stC oraz prędkość minimalną.

4.

 Umieść w misie bakłażana z cieciorką i cebulą, smaż 10 minut. Następnie dodaj pomidory oraz przyprawy, cukier oraz ocet. Zmniejsz temperaturę do 100stC gotuj całość 1h 

5.

Przełóż masę do blendera kielichowego, ten umieść na ramieniu robota, blenduj 40 sekund z prędkością 5

6.

Przełóż masę z powrotem do misy robota, ustaw temperaturę 80stC i gotuj 60 minut z prędkością minimlaną

7.

Ketchup dopraw, umieśc w słoiczkach i wekuj 10 minut. 

Przystawki, których będziesz potrzebować:

SKŁADNIKI:

600 g bakłażanów
300 g cebuli
500g ciecierzycy z puszki
kolendra
natka pietruszki
oregano
papryka ostra
papryka słodka
curry
50 ml octu jabłkowego
100 ml oleju

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.