Przystawka

Domowy makaron z ragu z cukinii

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1. 

Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sito o dużych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość 3.

2.

Z pomoca maszynki zmiel cukienię oraz cebulę, włoż do miski, następnie zmiel pomidory, włóż je do osobnej miski

3.

W misie robota umeiść olej, w ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne oraz mieszadło elastyczne. Ustaw temperaturę misy na 120stC oraz pedkość minimalną.

4.

 Umieść w misie cukienię z cebulą, smaż 10 minut. Następnie dodaj pomidory, czosnek, lubczyk, cukier ocet oraz przyprawy. Zmniejsz temperaturę do 100stC gotuj całość 1h. Przełóż do rondelka 

5.

W misie robota umieść mąkę jaja, sól i wodę. W ramieniu robota zamontuj mieszadło K. Uruchom robot na prędkość 4, ciasto będzi egotowe po 3 minutach. Ciasto wyjmij, przesyp mąką, włóż do reklamówki foliowej i odstaw na 30 minut.

6.

W ramieniu robota zamontuj wykrojnik do makaronu tagliatelle. Ciasto podziel na porcje, każdą obficie posyp mąką. Wykrawaj makaron ustawiając prędkość robota w pozycję 1 lub 2 (zależ od elastyczności ciasta)

7.

Makaron gotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty, podawaj z ragu i odrobiną sera

Przystawki, których będziesz potrzebować:

SKŁADNIKI:

300 g mąki 405
3 jaja
150 ml wody
400 g cukinii
200g pomidorów
150g cebuli
tarty ser

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.