Przystawka
Domowy makaron z ragu z cukinii
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sito o dużych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość 3.
2.
Z pomoca maszynki zmiel cukienię oraz cebulę, włoż do miski, następnie zmiel pomidory, włóż je do osobnej miski
3.
W misie robota umeiść olej, w ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne oraz mieszadło elastyczne. Ustaw temperaturę misy na 120stC oraz pedkość minimalną.
4.
Umieść w misie cukienię z cebulą, smaż 10 minut. Następnie dodaj pomidory, czosnek, lubczyk, cukier ocet oraz przyprawy. Zmniejsz temperaturę do 100stC gotuj całość 1h. Przełóż do rondelka
5.
W misie robota umieść mąkę jaja, sól i wodę. W ramieniu robota zamontuj mieszadło K. Uruchom robot na prędkość 4, ciasto będzi egotowe po 3 minutach. Ciasto wyjmij, przesyp mąką, włóż do reklamówki foliowej i odstaw na 30 minut.
6.
W ramieniu robota zamontuj wykrojnik do makaronu tagliatelle. Ciasto podziel na porcje, każdą obficie posyp mąką. Wykrawaj makaron ustawiając prędkość robota w pozycję 1 lub 2 (zależ od elastyczności ciasta)
7.
Makaron gotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty, podawaj z ragu i odrobiną sera