Zupa

Barszcz z pierożkami z bryndzą

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o grubych oczkach. Ustaw prędkość robota na 3, zetrzyj buraczki, marchew, pietruszkę i seler.
Warzywa umieśc w misie robota, zalej 1 litrem wody. 

W ramieniu robota zamonruj mieszadło uniwersale. Gotuj brszczyk 45 minut ustawiając temperaturę misy na 95stC. Po wskazanym czasie dopraw do smaku

2.

W misie robota umieść mąkę, jaja, wodę i sól.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło K. Uruchom robot na prędkość 3, wyrabija ciasto 5 minut. Następnie włóż do foliowej torby i odstw na 30 minut

3.

W ramieniu robota zamontuj wałkowarkę do ciasta, ciasto podziel na części, każdą obficie obsyp mąką a następnie rozwałkuj ustawiając grubość ciasta na 2

4.

Z ciasta wykrawaj kwadraty, na srodku każdego ułóż nieco bryndzy, połącz ze soba boki tak by powstała gwiazda. Gotuj 3 minuty od wypłynięcia

5.

Barszczyk podwaj z pierożkami i natką pietruszki

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

- wałkowarka do makaronu

SKŁADNIKI:

300g mąki z pełnego przemiału
150 ml wody
3 jajka
200 g bryndzy
5 buraków
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
sól
pieprz
natka pietruszki

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.