Zupa
Barszcz z pierożkami z bryndzą
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
- wałkowarka do makaronu
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o grubych oczkach. Ustaw prędkość robota na 3, zetrzyj buraczki, marchew, pietruszkę i seler.
Warzywa umieśc w misie robota, zalej 1 litrem wody.
W ramieniu robota zamonruj mieszadło uniwersale. Gotuj brszczyk 45 minut ustawiając temperaturę misy na 95stC. Po wskazanym czasie dopraw do smaku
2.
W misie robota umieść mąkę, jaja, wodę i sól.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło K. Uruchom robot na prędkość 3, wyrabija ciasto 5 minut. Następnie włóż do foliowej torby i odstw na 30 minut
3.
W ramieniu robota zamontuj wałkowarkę do ciasta, ciasto podziel na części, każdą obficie obsyp mąką a następnie rozwałkuj ustawiając grubość ciasta na 2
4.
Z ciasta wykrawaj kwadraty, na srodku każdego ułóż nieco bryndzy, połącz ze soba boki tak by powstała gwiazda. Gotuj 3 minuty od wypłynięcia
5.
Barszczyk podwaj z pierożkami i natką pietruszki