Deser

mus z kasztanami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

300 g kasztanów jadalnych
200 g kaszy jaglanej
200 ml mleka kokosowego
3 łyżki miodu
owoce

Przepis podstawowy

1.

Kasztany natnij i gotuj w osolonej i osłodzonej wodzie 20 minut

2.

Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z przepisem znajdującym się na opakowaniu

3.

 

Obrane kasztany i kaszę umieść w blenderze kielichowym, dodaj mleko kokosowe oraz miód. Uruchom robot ustawiając prędkość 4, blenduj 1 minutę

4. 

Mus podawaj na ciepło lub zimno dekorując obficie owocami sezonowymi

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.