Danie główne

Kotleciki jajeczne

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1. 

 

8 z 10 jaj ugotuj, obierz umyj i odstaw.

2. 

 

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania

3.

Uruchom robot na prędkość 3.  Siekaj jaja 10-15 sekund. Włóż do miski

4. 

Pokrój cebulkę oraz natkę, dodaj do posiekanych jaj, wymieszaj.

5.

Bułkę namocz w gorączej wodzie, odcedź i dodaj do gotowanych jaj, na koniec dodaj przyprawy oraz surowe jaja. wymieszaj.

6.

Uformuj kotleciki. Każdy obtocz w bułce tartej, smaż na oleju około 3 minuty z każdej strony 

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- malakser

SKŁADNIKI:

10 jaj
3 bułki
natka pietruszki
zielona cebulka
sól
pieprz
5 łyżek bułki tartej
olej do smażenia

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.