Danie główne
Kotleciki jajeczne
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
8 z 10 jaj ugotuj, obierz umyj i odstaw.
2.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania
3.
Uruchom robot na prędkość 3. Siekaj jaja 10-15 sekund. Włóż do miski
4.
Pokrój cebulkę oraz natkę, dodaj do posiekanych jaj, wymieszaj.
5.
Bułkę namocz w gorączej wodzie, odcedź i dodaj do gotowanych jaj, na koniec dodaj przyprawy oraz surowe jaja. wymieszaj.
6.
Uformuj kotleciki. Każdy obtocz w bułce tartej, smaż na oleju około 3 minuty z każdej strony