Danie główne
Chilli con carne
- Z mięsem
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- maszynka do mielenia mięsa
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
W ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sito o grubych oczkach. Mięso zmiel ustawijąc prędkość robota w pozycję 4
2
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne. Do misy robota wlej olej i ustaw temperaturę na 160 st.C., po rozgrzaniu dodaj cebulę, podsmaż przez 2-3 minuty, dodaj czosnek, chilli i kminek – podsmaż kolejne 2 minuty.
Ustaw temeraturę na 110 st.C. i dodaj mięso - podsmaż ok 10 minut. Dodaj pomidory, cynamon i 3/4 szklanki wody – ustaw temperaturę na 100 st.C. i opóźnienie mieszania na 9.
Gotuj całość godzinę
3
Po godzinie dodaj odsączoną fasolę, doprawić solą i pieprzem, gotuj kolejne 30 minut. Podawaj posypane pokrojonym w kostkę avocado.