Deser
Kruche ciasteczka
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
2
Wszystkie składniki umieść w misie robota. W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K". Ustaw prędkość pracy w pozycję 2. Ciasto będzie gotowe gotowe po około 1-2 minutach.
3
Zagniecioną kulę ciasta umieszczamy w lodówce na co najmniej 45 minut. Ciasto powinno być chłodne, nie klejące, ale nie bardzo twarde.
4
Piekarnik nagrzewamy do 180 °C (grzanie góra/dół). Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 3 mm. Wykrawamy duże koła, a następnie mniejsze pośrodku nich. Część ciasta, z którą nie pracujemy powinna znajdować się w lodówce.
5
Ciasteczka pieczemy na wyłożonych papierem blachach ok. 12-14 min do momentu lekkiego zbrązowienia brzegów ciasta.
6
Przestudzone ciasteczka smarujemy lub maczamy w lukrze, dekorujemy wedle uznania.