Deser
Sernik 4 smaki
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- blender
- maszynka do mielenia mięsa
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Tortownicę 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia samo dno. Następnie składniki na spód zmiksować w blenderze, przełożyć do tortownicy, równomiernie rozprowadzić i unieść.
2
Masa serowa: Rozpuścić masło w garnku, wstydzić. Ser zmielić 3 krotnie. Do misy robota wbić jajka i ubić z cukrem i cukrem z wanilią do powstania puchu. Wsypać ser i roztopione masło. Tak otrzymaną masę podzielić na 4 części. Do jednej dodać roztopioną wystudzoną gorzką czekoladę i 100 ml mleka. Do drugiej dodać roztopioną wystudzoną czekoladę karmelową i resztę mleka. Do trzeciej mak. Do czwartej można dodać parę kropli aromatu śmietankowy (to opcjonalnie).
3
Na spód sernika kłaść na przemian masy (2 łyżki z gorzką czekolada, 2 łyżki z makiem, 2 łyżki z karmelową czekolada oraz 2 łyżki seenikowej) postępować tak aż do skończenia mas.
4
Piec w temp. 180 stopni przez ok 60 min ( do momentu jak patryczek będzie suchy)
5
Po wystudzeniu sernika, przygotować połowę, Rozpuścić żelatyne w wodzie. Śmietankę doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika i wrocic czekoladę, następnie wymieszać. Połączyć z żelatyną i znowu wymieszać. Połowę wylać na wystudzony sernik.