Deser
Tofurnik na zimno
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Tofu odsącz z zalewy i zmiksuj za pomocą malaksera.
2
Zamontuj mieszadło K i przełóż do misy miksera tofu.
3
1 galaretkę rozpuść w 150 ml gorącej wody i następnie dodawaj ją do tofu ciągle je miksując.
4
Z puszek z mlekiem kokosowym oddziel śmietankę (gęsta, biała warstwa) i mocno ją podgrzej. Następnie dodaj stopniowo gorące mleczko do tofu z galaretką i dokładnie zmiksuj.
5
Do masy dodaj skórkę z cytryny i całość zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
6
Mango obierz i pokrój w kostkę a następnie dodaj do zmiksowanej już masy.
7
Sernik wylać do tortownicy i odstawić do lodówki do czasu aż stężeje.
8
1 galaretkę rozpuść w 150 ml gorącej wody, zmieszać z pulpą z mango i przestudzić.
9
Gęstniejącą polewę wylać na sernik i odstawić do lodówki aby zastygła.