Danie główne

Wykwintny gulasz z kaczką

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

500 g kaczych żołądków
200 ml jagermeistra
300ml wody
2 marchewki
1 pietruszka
1 seler naciowy
1 łyżeczka papryki słodkiej
1/4 łyżeczki papryki ostrej
1 łyżka masła klarowanego
sól
pieprz


Do przyozdobienia:

3-4 świeże figi

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne oraz mieszadło elastyczne.

2.

Ustaw temperaturę misy na 110 stC. Uruchom robot usytawiając prędkość minimalną.

3.

Żołądki umyj, osusz i wraz z masłem umieść w misie robota. Smaż przez 15 minut, następnie zalej wodą i gotuj 60minut

4. 

Odstaw misę na 15 minut. W międzyczasie zamontuj malakser wyposażony w tarczę o drobnych oczkach. Zetrzyj wszystkie warzywa ustawiając prędkość 3

5.

Wstaw ponownie misę w podnóże robota, ustaw temperaturę 90stC, uruchom robot na prędkość minimalną, dodaj warzywa. Duś całość 40 minut

6. 

Do powstałego sosu dodaj jagermeistra i gotuj 2 minuty 

7.

Odstaw na 10 minut, podawaj z kawałkami świeżych fig 

 

 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.