Danie główne

Polędwiczki wieprzowe w sosie z gorzkiej pomarańczy

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- szatkownica roto

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

400g polędwiczki wieprzowej
250 ml aperolu
100 ml czerwonego wina
100g masła
2 marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
2 cebule
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis podstawowy

1. 

Aperol oraz wino połącz. Wlej do woreczka strunowego, umieść w nim polędwczkę, pozostaw na 24h

2.

Na ramieniu robota zamontuj malakser z tarczą do cięcia w cienkie słupki. Zszatkuj warzywa uruchamiając robot na prędkość 3

3.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersale oraz mieszadło elastyczne.

4.

W misie robota rozgrzej masło, ustawiając temperaturę misy na 160stC. Uruchom robot na prędkość minimalną.

4.

Umieść warzywa w misie robota, smaż 10 minut.

5. 

Warzywa zalej bulionem, duś 6 minut w temperaturze 100 stC. Odstaw

6.

Do misy robota wlej wodę, nad lustrem wody umieśc sito. Polędwiczkę zawiń folią aluminiową, umieść na sicie, gotuj na parze 45 minut.

7. 

Mięso podawaj w toarzystwie warzyw 

 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.