Danie główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie z gorzkiej pomarańczy
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- szatkownica roto
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Aperol oraz wino połącz. Wlej do woreczka strunowego, umieść w nim polędwczkę, pozostaw na 24h
2.
Na ramieniu robota zamontuj malakser z tarczą do cięcia w cienkie słupki. Zszatkuj warzywa uruchamiając robot na prędkość 3
3.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersale oraz mieszadło elastyczne.
4.
W misie robota rozgrzej masło, ustawiając temperaturę misy na 160stC. Uruchom robot na prędkość minimalną.
4.
Umieść warzywa w misie robota, smaż 10 minut.
5.
Warzywa zalej bulionem, duś 6 minut w temperaturze 100 stC. Odstaw
6.
Do misy robota wlej wodę, nad lustrem wody umieśc sito. Polędwiczkę zawiń folią aluminiową, umieść na sicie, gotuj na parze 45 minut.
7.
Mięso podawaj w toarzystwie warzyw