• Sułtan
  • Sułtan

Deser

Sułtan

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Śmietanę wraz z cukrem pudrem umieść w misie robota, ubijaj około 2-3 minuty z pomocą trzepaczki ustawionej na prędkość maksymalną.

2

Do połowy ubitej śmietany dodaj kakao i rum. Wymieszaj dokładnie z pomocą mieszadła elastycznego (prędkość minimalna).

3

Rodzynki sparz gorącą wodą. Kiedy ostygną, dodaj je do białej śmietany.

4

W pucharku układaj na przemian łyżkę kakaowej śmietany, biszkopt, łyżkę śmietany białej, biszkopt i ponownie odrobinę śmietany kakaowej.

5

Całość udekoruj białą bitą śmietaną i rodzynkami.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

śmietana kremówka 30-32%
500 ml
cukier puder lub ksylitol
2 łyżki
rodzynki
4 łyżki
biszkopty
50 g
kakao
10 g
kieliszek rumu

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.