Deser

Mangopone - wyborny deser w stylu włoskim

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- blender

SKŁADNIKI:

2 dojrzałe mango
200g ciasteczek amaretti
250g mascarpone 82%
100g śmietanki 34%
4 łyżki cukru pudru


Do przyozdobienia:

świeże owoce

Przepis podstawowy

1.

W blenderze umieść ciasteczka, zamontuj blender na ramieniu robota, uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozycję 4. Blenduj około 40 sekund.

2.

Ciasteczka przesyp do pucharków.

3.

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. W misie robota umieść śmietankę. Uruchom robot, ustawiając prędkość 4, mieszaj około 3 minut. Pod koniec dodaj cukier.

4.

Nie przerywając ubijannia stopniowo dodawaj mascarpone. Mieszaj krótko. Odstaw.

5.

Mango obierz, odłącz miąższ od pestki. Miąższ umieść w blenderze. Blender zamontuj na ramieniu robota następnie uruchom robot ustawiając prędkość 4. Blenduj około 2 minuty

6.

Na ciasteczka umieszczone w pucharku wylej porcję mascarpone ze śmietanką, następnie porcję mango. Udekoruj świeżymi owocami i odstaw do schłodzenia na 1 godzinę

 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.