Deser
Mangopone - wyborny deser w stylu włoskim
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- blender
SKŁADNIKI:
Do przyozdobienia:
Przepis podstawowy
1.
W blenderze umieść ciasteczka, zamontuj blender na ramieniu robota, uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozycję 4. Blenduj około 40 sekund.
2.
Ciasteczka przesyp do pucharków.
3.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. W misie robota umieść śmietankę. Uruchom robot, ustawiając prędkość 4, mieszaj około 3 minut. Pod koniec dodaj cukier.
4.
Nie przerywając ubijannia stopniowo dodawaj mascarpone. Mieszaj krótko. Odstaw.
5.
Mango obierz, odłącz miąższ od pestki. Miąższ umieść w blenderze. Blender zamontuj na ramieniu robota następnie uruchom robot ustawiając prędkość 4. Blenduj około 2 minuty
6.
Na ciasteczka umieszczone w pucharku wylej porcję mascarpone ze śmietanką, następnie porcję mango. Udekoruj świeżymi owocami i odstaw do schłodzenia na 1 godzinę