Danie główne
Pierogi z pieczarkami
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- maszynka do mielenia mięsa
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Unieś ramię robota, mąkę przesiej do misy robota, dodaj sól.
2.
Zamontuj hak do ciasta, który delikatnie wymiesza, a następnie wyrobi wspaniałe ciasto.
Ustaw prędkość na pozycję 3
3.
Masło połącz z wrzącą wodą,
teraz stopniowo bez pośpiechu wlewaj wodę z masłem do mąki
4.
Gdy cały płyn znajdzie się już w misie, dodaj żółtko i zaczekaj aż robot połączy wszystkie składniki zagniatając gładkie elastyczne ciasto, potrwa to około 2 minuty.
5.
Podnieś ramię robota, usuń hak do ciasta, wyciągnij ciasto z misy. Blat, lub stolnicę posyp mąką połóż kulę z ciasta i przykryj misą robota. Pozostaw na ok. 30 minut.
6.
W międzyczasie zamontuj maszynkę do mielenia mięsa z sitem o dużych oczkach. Ustaw prędkośc pracy robota w pozycję 3, zmiel pieczarki oraz cebulkę i czosnek.
7.
Cebulę wraz z pieczarkami przesmaż na maśle.
8.
Zamontuj wałkowarkę w przedniej części robota, ustaw ją w pozycję „0” z tak przygotowanego ciasta wycinaj koła.
Na srodku każdego umieść nieco farszu, następnie połącz brzegi tworząc półksiężyc. Gotuj pierogi w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia