Przystawka
Paszteciki z kapusta i grzybami
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- mieszadło do przekładania
- szatkownica
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj hak do ciasta.
2.
Do misy robota wlej letnie mleko, dodaj cukier, masło, jajo, drożdże oraz mąkę.
Mieszaj ciasto z prędkością „2” przez 5 minut. Gdy będzie dobrze wyrobione, wyłóż je na obsypany mąką blat lub stolnicę, przykryj miską ceramiczną lub metalową i umieścić na 1 godzinę w ciepłym miejscu, żeby podwoiła się jego objętość.
3.
W międzyczasie ugotuj kapustę kiszoną oraz grzyby do miękkości.
4.
Cebulkę posiekaj i przesmaz na maśle. Połącz z ugotowaną i odciśniętą kapustą z grzybami, dopraw do smaku.
5.
Na ramieniu robota zamontuj wałkowarkę. Uruchom robot ustawiając rędkość pracy na 1. Ciasto podziel na części, każdą z nich rozwakuj.
6.
Na brzegu każdego placka umieśc farsz jak na krokiety, następnie zwiń tworząc rulon. Podziel na 4 cm części i umieśc na balszce do pieczenia.
7.
Paszteciki piecz 15 minut w temp 175 stC.