Przystawka

Paszteciki z kapusta i grzybami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- hak do ciasta

- mieszadło do przekładania

- szatkownica

SKŁADNIKI:

250 ml mleka 3,2%
60 g cukru
1 łyżeczka cukru
50 g masła
14 g suszonych drożdży
600 g mąki
1 jajko
1 żółtko
sól
1 kg kapusty kiszonej
300 g grzybów leśnych
pieprz

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj hak do ciasta.

2.

Do misy robota wlej letnie mleko, dodaj cukier, masło, jajo, drożdże oraz mąkę. 

Mieszaj ciasto z prędkością „2” przez 5 minut. Gdy będzie dobrze wyrobione, wyłóż je na obsypany mąką blat lub stolnicę, przykryj miską ceramiczną lub metalową i umieścić na 1 godzinę w ciepłym miejscu, żeby podwoiła się jego objętość.

3.

W międzyczasie ugotuj kapustę kiszoną oraz grzyby do miękkości.

4. 

Cebulkę posiekaj i przesmaz na maśle. Połącz z ugotowaną i odciśniętą kapustą z grzybami, dopraw do smaku. 

5.

Na ramieniu robota zamontuj wałkowarkę. Uruchom robot ustawiając rędkość pracy na 1. Ciasto podziel na części, każdą z nich rozwakuj.

6.

Na brzegu każdego placka umieśc farsz jak na krokiety, następnie zwiń tworząc rulon. Podziel na 4 cm części i umieśc na balszce do pieczenia.

7.

Paszteciki piecz 15 minut w temp 175 stC.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.